Wednesday, February 16, 2022

Uppsats om biologisk mångfald

Uppsats om biologisk mångfald



Detta program illustrerar hur företaget är fokuserat på att ta itu med frågor som kommer att påverkas av deras verksamhet. Att istället betrakta manaten i Florida som en del av ett större ekosystem som måste övervakas på många olika sätt kräver en förändring i synsätt som inte alltid är lätt för en statlig myndighet att genomföra. Om en art försvinner eller dör ut påverkar det de andra också. Förlust av biologisk mångfald och dess uppsats om biologisk mångfald på mänskligheten, uppsats om biologisk mångfald. Två av djuren uppsats om biologisk mångfald under hot om utrotning i Saudiarabien är den arabiska Oryxen och den saudiska gasellen. Deltagande bevarande av biologisk mångfald: omtanke om strategin i områden med låg turistpotential i tropiskt Afrika.





Starta din WordPress-blogg



Termen biologisk mångfald används för att hänvisa till olika typer av organismer som finns i ett område. Denna term omfattar djur, växter, svampar och andra organismer, uppsats om biologisk mångfald. I huvudsak omfattar biologisk mångfald alla organismer från mycket höga växter till mikroskopiska organismer som endast kan uppfattas med hjälp av kraftfulla mikroskop National Uppsats om biologisk mångfald Samhälle. Där …. Biologisk mångfald: Den speciella kopplingen mellan alla organismer på vår planet Läs mer ». Vad är biologisk mångfald? Läs mer ", uppsats om biologisk mångfald. Lövskog Lövskog domineras mest av trädslag som har bredbladig form som fäller och växer igen på ett år.


Det finns två sorters lövskog som heter tempererad lövskog och tropisk lövskog. Tempererad lövskog vanligen uppsats om biologisk mångfald på de mellersta breddgraderna, där regionen runt där har distinkta och väldefinierade ... Hur påverkar klimatförändringarna den biologiska mångfalden? Bevarande av biologisk mångfald Uttalande av avhandling: Som ett globalt samhälle måste vi hitta lösningar för överbefolkning, föroreningar, missbruk av naturresurser och snabba klimatförändringar för att försöka bevara den biologiska mångfalden; sammankopplingen som håller världen igång. Eftersom den mänskliga befolkningen fortsätter att växa och konsumera extra resurser, hotas den biologiska mångfalden mer än någonsin tidigare, uppsats om biologisk mångfald. Åtgärder av …. Vikten av att bevara biologisk mångfald Läs mer ».


Jordbrukets biologiska mångfald definieras som variationen och variationen av växter, djur och mikroorganismer som används i jordbruket uppsats om biologisk mångfald mat. För att specificera det kan jordbrukets biologiska mångfald utökas och kategoriseras i ekologisk mångfald, genetisk mångfald och organismmångfald. Jordbruket är inte bara en delmängd av biologisk mångfald, uppsats om biologisk mångfald, på något sätt omfattar det enheter och livsmiljöer som …, uppsats om biologisk mångfald. Konversation om biologisk mångfald inom jordbruket Läs mer uppsats om biologisk mångfald. Klimatförändringar är en allvarlig fråga och påverkar nationer över hela världen och lämnar för närvarande en negativ inverkan på den biologiska mångfalden och ekosystemet i British Columbia.


Klimatförändringarna förvandlas snabbt till ett överväldigande problem för resurs- och markadministratörer som ansvarar för att upprätthålla den biologiska mångfalden i British Columbia. Många forskningsartiklar, publicerade båda på brittiska uppsats om biologisk mångfald. Klimatförändringarnas inverkan på den biologiska mångfalden och ekosystemet i British Columbia Läs mer ». Släktet Medicago är en av de äldsta foderbaljväxterna som omfattar 60 fleråriga och 35 ettåriga arter, fördelade huvudsakligen runt Medelhavsområdet, odlade över hela världen uppsats om biologisk mångfald olika miljöer som sträcker sig både tempererade och tropiska uppsats om biologisk mångfald Small och Jomphe, Analys av släktet Medicago Läs mer ».


Hur hjälper inte tekniken oss att förbättra miljöfrågorna? Under de senaste åren har tekniken gjort det uppsats om biologisk mångfald genom en extrem evolution introducerar vi varje dag ny teknik och motorer till vår värld, tack vare industrialisering och urbanisering, och fram till idag har mänskligheten åtnjutit varje enskild fördel den för med sig, men inte för att hjälpa ... Jordbruket kan vara ett kraftfullt verktyg för att skapa ekonomisk utveckling i vilket land som helst och för att avsluta extrema ekonomiska förhållanden. Det är beräkningsbart uppsats om biologisk mångfald jordbruket kan mata en beräknad 9. Tillväxten inom jordbrukssektorn är två till fyrfaldig uppsats om biologisk mångfald att höja inkomsterna bland de fattigaste jämfört med alternativa sektorer som ….


Bevattnat jordbruk och dess betydelse i Pakistan Läs mer ». Humuskompostering bryter ner organiskt material genom termofilt och mikrobiellt nedbrytning och bygger sedan upp det igen till en kolstruktur som kallas Humus. Vi gör det här uppsats om biologisk mångfald en serie mikrobiella ympmedel under hela processen. Humus har otroliga egenskaper! Håller upp till fyra gånger sin egen vikt i vatten, uppsats om biologisk mångfald. Med denna kraftfulla attraktion till... Aeromaster Humus Compost Läs mer ». Avskogning kan uppsats om biologisk mångfald ses som eliminering av skogar som leder till flera varianser ekologiskt och miljömässigt och leder till att den biologiska mångfalden och livsmiljöerna minskar, uppsats om biologisk mångfald.


Avskogning och sätten att övervinna den Läs mer ». Kunskapspolitik inom utsädessektorn och frågan om utsädesmångfald och suveränitet Utsäde är inte bara källan till liv, det är själva grunden för vårt väsen, uppsats om biologisk mångfald. I miljontals år har frö utvecklats fritt för att ge oss mångfalden och rikedomen av livet på planeten. I tusentals år …. Inledning Global nedgång av stora gamla träd från antropogen förändring har fått stort intresse globalt och kan resultera i förluster av många vilda arter. Vissa tror att den sjätte massutrotningen kanske är på gång.


Ross et al. Global nedgång av stora gamla träd med högt värde och påverkan på vilda djur Läs mer ». Två ekosystemtjänster som är viktiga i vårt land är att mildra torka och översvämning och rena luft och vatten. för det första, uppsats om biologisk mångfald, mildra torka och översvämningar eftersom vi för närvarande hör nyheter om översvämningar i vårt land. Många människor dödas på grund av översvämningar. Den främsta orsaken är att den geografiska strukturen försvagades efter att jordbävningen avyttrades i ... Två ekosystemtjänster i Nepal Läs mer ». Stadsjordbruk inkluderar produktion, distribution och marknadsföring av livsmedel och andra produkter inom kärnan av uppsats om biologisk mångfald områden.


Exempel är gemenskap, skola, bakgård, uppsats om biologisk mångfald, och takträdgårdar med ett syfte som sträcker sig bortom hemkonsumtion och utbildning, urbana marknadsträdgårdar, innovativa livsmedelsproduktionsmetoder som maximerar produktionen i ett litet område, gemenskapsstödt jordbruk baserat i stadsområden, …. Urban Agriculture: Ekologisk och hållbar grönsaksproduktion Läs mer ». Utvecklingsfallet för denna tidning handlar om problemet med det hållbara jordbruket i torrländerna uppsats om biologisk mångfald norra Ghana på grund av den extrema bristen på vattenresurser i området och de både negativa och positiva effekterna på lokalsamhällets försörjning som ett resultat. Det finns 2 olika tillvägagångssätt med avseende.., uppsats om biologisk mångfald.


Jordbruksinvesteringar i västafrikanska Uppsats om biologisk mångfald Aktörsorienterad och institutionell analys av projektet för hållbar utveckling i norra Ghana Läs mer », uppsats om biologisk mångfald. Jordbruket är en viktig aspekt i uppsats om biologisk mångfald grunden för länder runt om i världen. Men många nationer kämpar med att inte skada sin miljö med sina jordbruksproduktionsmetoder. De flesta människor inom jordbrukssektorn är oinformerade om hur skadliga deras jordbruksproduktionsmetoder är för miljön. Det finns inte bara en oro över... Pakistans miljöprogram utvecklar alternativa jordbruksproduktionsmetoder Läs mer ».


Den första uppsats om biologisk mångfald det som måste göras är att definiera vad ett syntetiskt bekämpningsmedel är och vad biologisk mångfald är. Ett syntetiskt bekämpningsmedel är en kemikalie som används för att döda eller stöta bort skadedjur och biologisk mångfald är mångfalden av liv i världen. Enligt US Library of Medicine och National Institute of Health, uppsats om biologisk mångfald, vid …. Hur har den ökade användningen av syntetiska bekämpningsmedel påverkat den biologiska mångfalden? Gå till innehåll Hem Biologi Biodiversitet. Där … Biologisk mångfald: Den speciella kopplingen mellan alla organismer på vår planet Läs mer ». Tempererad lövskog som vanligen finns på de mellersta breddgraderna, där regionen runt där har distinkta och väldefinierade ... Hur påverkar klimatförändringarna den biologiska mångfalden?


Åtgärder av … Vikten av att bevara biologisk mångfald Läs mer ». Jordbruket är inte bara en delmängd av biologisk mångfald, det omfattar på något sätt enheter och livsmiljöer som … Konversation om biologisk mångfald inom jordbruket Läs mer ». Många forskningsartiklar, publicerade både i brittiska … The Impact Of Climate Change On The Uppsats om biologisk mångfald Och ekosystemet i British Columbia Läs mer ». Tillväxt inom jordbrukssektorn är två till fyra gånger enklare för att höja inkomsterna bland de fattigaste jämfört med alternativa sektorer som uppsats om biologisk mångfald Bevattnat jordbruk och dess betydelse i Pakistan Läs mer », uppsats om biologisk mångfald. Med denna kraftfulla attraktion till … Aeromaster Humus Compost Läs mer », uppsats om biologisk mångfald. Den främsta orsaken är att den geografiska strukturen försvagades efter att jordbävningen avyttrades i … Två ekosystemtjänster i Nepal Läs mer ».


Exempel inkluderar gemenskap, skola, bakgård och takträdgårdar med ett syfte som sträcker sig bortom hemkonsumtion och utbildning, urban uppsats om biologisk mångfald trädgårdar, innovativa metoder för livsmedelsproduktion som maximerar produktionen i ett litet område, gemenskapsstödt jordbruk baserat i stadsområden, … Urban Agriculture: Organic and Sustainable Vegetable Production Läs mer ». Det finns 2 olika tillvägagångssätt med tillhörande … Jordbruksinvesteringar i västafrikanska torrområden: skådespelarorienterad och institutionell analys av Uppsats om biologisk mångfald Utvecklingsprojekt i norra Ghana Läs mer ». Uppsats om biologisk mångfald bara finns det en oro över … Pakistans miljöprogram utvecklar alternativa jordbruksproduktionsmetoder Läs mer », uppsats om biologisk mångfald.


Enligt US Library of Medicine och National Institute of Health, vid … Hur har den ökade användningen av syntetiska bekämpningsmedel påverkat den biologiska mångfalden?





reflekterande uppsatsexempel



Kommersiella, jordbruksmässiga och farmaceutiska värden kan härledas från större biologisk mångfald. Faktum är att ökad biologisk mångfald i regnskogar är fördelaktigt, eftersom det ger en större sannolikhet för upptäckten av livräddande produkter. Kritiker kan dock hävda att sannolikheten för detta inte är särskilt betydande, och att processen med "bioprospektering" i syfte att bevara inte jämförs väl när det gäller kostnader och fördelar. Utsikterna till fördelar är något små och osannolika i termer av kostnaden. En annan ekonomisk möjlighet Atkinson tar upp är möjligheten till ekoturism.


Detta är en något bättre utsikt i form av pengar som turister är villiga att investera i att se djur i deras naturliga livsmiljöer. Sammanfattningsvis tycker jag inte att den biologiska mångfalden är överskyddad, om man ska förstå begreppet helt bokstavligt. Källor Atkinson, Giles. ingen data tillgänglig. The Economics of Biodiversity Conservation. London School of Economics and Political Science. html Ghista, Garda biologisk mångfald - underskyddad eller överskyddad? Proutist Universal: biologisk mångfald. html Mayell, Hillary. Jordbruk Vidiversity Protection måste samexistera i bevarandet, säger Sutdy. National Geographic News. html Valdegamberi, Stafano Antonio. Biologisk mångfald och jordbruk.


Biologisk mångfald Den mänskligt orsakade förändringen som är det största hotet mot biologisk mångfald är antropogena klimatförändringar, som orsakas av förbränning av fossila bränslen. Detta kommer att skapa massiva klimatförändringar, som påverkar livsmiljöerna där arter lever, vilket orsakar betydande problem som kan påverka deras framtida överlevnad, om de inte kan anpassa sig. Denna artikel fokuserar på hur dessa förändringar kommer att påverka den biologiska mångfalden på ekosystemnivå. Författarna väljer detta fokus eftersom ekosystemet är en uppsättning relaterade enheter - individuella arter, till exempel - men deras inbördes förhållande är avgörande. Om klimatförändringar påverkar en enskild art kan det störa hela ekosystemet även om de andra arterna inte påverkas av klimatförändringen. Detta exempel belyser klimatförändringens destruktiva kapacitet.


En av huvudpoängerna som författarna gör är att en enskild art kan och påverkar ett helt ekosystem. De diskuterar borttagningen av en enda... Citerade verk: Chapin, F. Konsekvenser av förändrad biologisk mångfald. Cardinale, B. Förlust av biologisk mångfald och dess inverkan på mänskligheten. När ökade anslag görs tillgängliga via investeringar och turism kan utrymmesproblemet också hanteras med större lätthet. Det är ytterst viktigt att bevara så mycket biologisk mångfald som möjligt, och att göra det särskilt i länder där den biologiska mångfalden är rikast. Av denna anledning måste naturvårdsförvaltare införa metoder för att rikta in sig på potentiella investerare för det framtida bevarandet av jorden och dess resurser.


vår Brown, David. Deltagande bevarande av biologisk mångfald: omtanke om strategin i områden med låg turistpotential i tropiskt Afrika. Skogspolitik och miljöprogram. Skogsförvaltning. Frågor inom vetenskap och teknik, höst. Parkernas effektivitet när det gäller att skydda den tropiska biologiska mångfalden. cience, vol. Från naturturism till ekoturism? Fallet med Ngorongoro Conservation... Källor Brown, David. Frågor inom vetenskap och teknik, höst. Science, vol. Fallet med Ngorongoro Conservation Area, Tanzania. Human Organization, Spring. Många nationer har utvecklat sina egna lagar som syftar till att skydda och till och med öka den biologiska mångfalden när det är möjligt; några välkända lagstiftare i USA inkluderar lagen om hotade arter, som faktiskt antogs mer än ett decennium innan termen biologisk mångfald myntades, och lagen om jord- och vattenvård och lagen om ren luft, som båda inte var specifikt syftar till att upprätthålla nivåer av biologisk mångfald eller bromsa hastigheten av biologisk mångfald oss, men som har dessa effekter oavsett Tro Efter konventionen om biologisk mångfald i , började många andra nationer också anta lagar, och internationella lagar och standarder sattes också Pethiyagoda Ironiskt nog har vissa forskare krav, vissa av dessa lagar är faktiskt så restriktiva att de är oöverkomliga för forskningsförsök som skulle hjälpa till i bevarandeinsatserna genom att ge djupare och rikare förståelser av specifika ekosystem och miljöer med hög biologisk mångfald Pethiyagoda...


Referenser Faith, D. Tillträde 5 augusti Shah, a. Biologisk mångfald: ömsesidigt beroende av arter Resultat: Runda arter saknas pärla Färg och namn Art Färg Röda Blommor Gula Bin Orange Träd Blå Människor Om träd och blommor inte var en del av ekosystemet, då skulle det råda brist på mat för bin, brist på pollinering för blommor, och sedan brist på jordbruk för människor. Förklara hur ekosystemet påverkades av de saknade arterna för varje omgång av demonstrationen. Verk som citeras Cleland, E. Biologisk mångfald och ekosystemstabilitet. Hämtad från naturen. Orsaker till utrotning. Minska miljöeffekterna av mänskliga aktiviteter. Hämtad från pnnl. jodmångfald Den naturliga miljön är källan till alla våra resurser för livet.


Miljöprocesser tillhandahåller en mängd tjänster till den levande världen - ger oss luft att andas, vatten att dricka och mat att äta, såväl som material att använda i vårt dagliga liv och naturlig skönhet att njuta av. Komplexa ekosystem med en mängd olika växter och djur tenderar att vara mer stabila. Ett mycket varierat ekosystem är ett tecken på ett hälsosamt system. Eftersom hela den levande världen är beroende av den naturliga miljön, särskilt oss, ligger det i vårt bästa och framtida generationers intresse att bevara den biologiska mångfalden och våra resurser. Jag vet att vissa kanske hävdar att vissa arter har dött ut, utan någon uppenbar effekt på miljön. Jag lägger fram ett svar på det uttalandet; jordens system är så komplexa att vi fortfarande lär oss om miljöprocesser...


Bibliografi Meadows, DH, Meadows, D. Gränser för tillväxt. London, Potomac Associates bok Lomborg Bjorn The Skeptical Environmentalist: Measuring the real state of the world. Gretchen C. Dagliga naturtjänster: Samhällets beroende av naturliga ekosystem. Biologisk mångfald Att bevara den biologiska mångfalden och de ekosystemtjänster den tillhandahåller Den mångfald av liv som finns på jorden utgör en enorm tillgång. Omfattningen av hur denna tillgång värderas är långt ifrån förstådd och dess värde överstiger sannolikt långt någon ekonomisk uppskattning. Men genom att formulera frågan i termer av ekonomi och fördelarna som ekosystemtjänsterna ger mänskligheten kommer detta koncept sannolikt att få mer stöd än att använda vag och frånkopplad retorik.


De tjänster som naturen tillhandahåller är oerhört värdefulla för människors hälsa och välbefinnande och de måste göras medvetna om detta på ett sätt som de kan börja uppskatta värdet av de tjänster som naturen tillhandahåller dem i termer som de kan uppskatta. Om detta tillvägagångssätt kan få resonans hos människor kommer det säkerligen att samla mer stöd än tidigare försök att engagera sig i befolkningen. Det viktigaste steget är att... Verk som citeras Dennis, R. Korridorer och barriärer för bevarande av biologisk mångfald: ett nytt resursbaserat livsmiljöperspektiv för fjärilar.


Biodiversity and Conservation, Wilheim-Rechmann, A. Inramning av bevarande av biologisk mångfald för beslutsfattare: insikter från fyra sydafrikanska kommuner. Conservation Letters, Dessa skogar "löser sina löv under den torra vintern men är frodiga och grönskande under sommarens regnperiod" Lewis Några av sorterna av flora i dessa regioner inkluderar den rosa trumpeten, kardinalsalvian och spindeliljan. Längs den torra Stillahavskustslätten, från den södra änden av Sonoraöknen till delstaten Guerrero, är den dominerande växtligheten taggiga buskar och små träd, inklusive morning glory, akacior och savanner. En del av denna flora förekommer naturligt, medan andra förekommer på överbetade gräsmarker eller övergivna odlingsmarker.


Fläckar av halvlövfällande tropisk skog når nästan till havet nära Guerrero-Michoacan-gränsen. De kustnära lagunerna runt Stillahavskusten är hem för täta mangroveskogar som har tjocka, läderartade löv och små säsongsbetonade blommor. När det gäller faunan kan många djur hittas som lever bland låglandsslätterna och längs kanterna av de stora bergsområdena... Bibliografi Annerino, John. Det vilda landet i Mexiko. San Francisco: Sierra Club Books, Arbingast, Stanley a. Mexikos atlas. Austin, TX: University of Texas, Butland, Gilbert J. Latinamerika: En regional geografi. Calvert, Peter.


New York: Praeger, Biodiversity Loss Threatens Human ell-Being" listar författarna ett antal komponenter av biologisk mångfald som bidrar till det långsiktiga tillhandahållandet av ekosystemtjänster. Dessa komponenter inkluderar mängden och stabiliteten hos den totala producerade biomassan, bevarande av marken, reglering av vattentillgång, pollinering och spridning av frön, motståndskraft mot invasiva arter, skadedjursbekämpning, reglering av klimatförhållanden genom en återkopplingsmekanism, reglering av kolbindning i biosfären och skydd mot naturrisker stormar, översvämningar, bränder etc. Diaz hile alla dessa är viktiga, regleringen av vatten kan vara den viktigaste då vatten är grunden för allt liv.


Mängden vatten är den begränsande faktorn i alla ekosystem och är därför den viktigaste aspekten. I händelse av att forskare ombeds att återställa och bevara ekosystemtjänster skulle de viktigaste komponenterna inkludera "återställning av den biologiska integriteten vad gäller arter, sammansättning, relativ förekomst, ... Verk citerade Diaz, Sandra, et al. Förlust av biologisk mångfald hotar människors välbefinnande. PLoS Biology 4. Biologisk mångfald Definitionen av "biologisk mångfald" kan vara något komplicerad, men i enkla termer är "biologisk mångfald livets mångfald och dess processer; och det inkluderar mångfalden av levande organismer, de genetiska skillnaderna mellan dem och samhällena och ekosystemen i vilka de förekommer.


Denna aspekt av biologisk mångfald innebär också att arten eller organismerna i ett visst område är naturligt förekommande; och är inte vad som kallas "invasiva arter. Enligt National Invasive Species Council NISC kan invasiva arter definieras som "en icke-inhemsk art vars introduktion gör eller är ... Referenser "Definition av invasiva arter förtydligande och vägledning vitbok. National Invasive Species Council NISC. pdf "Vetenskapliga definitioner av biologisk mångfald. Incitament för att bevara marin biologisk mångfald inom ramen för orena kollektiva nyttigheter På ytan kan miljövård verka som en "lätt" sak att sälja till den amerikanska allmänheten. När allt kommer omkring kan den marina biologiska mångfalden för att ta ett exempel tyckas vara en okomplicerad "bra" sak - det är nödvändigt att bevara hälsan på planeten och i förlängningen den mänskliga arten.


Arter, genetisk mångfald och ekosystemmångfald ingår alla i denna definition "hatten är biologisk mångfald eller biologisk mångfald", Marine Bio. Men att bevara adekvat biologisk mångfald har fortfarande visat sig vara utmanande, trots det stora behovet av att göra... Det har noterats av forskare att det tar ungefär 10 miljoner år innan den biologiska mångfalden ens kan börja närma sig vad den existerade innan den dog ut. McKinney och Lockwood kom med en lista över egenskaper som påverkar om arter är "vinnare" eller "förlorare" i en människodominerad värld. Egenskaper som främjade sortimentsexpansion var: utvalda egenskaper liten storlek, hög fruktbarhet; hög variation; utbredd; snabb spridning; generalist eurytopi ; och mänsklig kommensalism. Några av de egenskaper som främjade utrotning var: utvalda egenskaper stor sex, låg fruktsamhet; låg variation; sällsynt; långsam spridning; specialist stenotopi ; och dåligt anpassad till mänskliga aktiviteter.


Referenser: Biologer säger att planeten genomgår massutrotning av arter. Daglig Galaxy. html McKinney, Michael L. Biotisk homogenisering: några vinnare som ersätter många förlorare i nästa massutrotning. Elsevier vetenskap,. Lake Tahoe biologisk mångfald Lake Tahoe hyllas som en av de vackraste sjöarna i USA. Under det senaste århundradet eller två har fiskens biologiska mångfald i området varit en syn att skåda. Den biologiska mångfalden tenderar dock att förändras över tid. Denna speciella rapport fokuserar på fisk och det finns mycket att säga även om fisk i synnerhet. Den här rapporten kommer att konsultera flera källor och kommer att skapa en grov tidslinje för vad som har hänt med fiskens biologiska mångfald i Lake Tahoe under de senaste 116 åren.


Även om vissa förändringar i fiskens biologiska mångfald orsakas av helt naturliga faktorer, har mänsklig närvaro och aktivitet säkert också spelat en roll. En ganska udda och irriterande sak som har hänt med Lake Tahoe fiskpopulation genom åren har varit introduktionen av icke-inhemska arter till ekosystemet som är sjön. Det har faktiskt …. Referenser Associated Press. Aggressiv, icke-infödd bas upptäckt i Tahoe. AP Regional State Report -- Nevada. Goldman, C. Lake Tahoe: Att bevara ett bräckligt ekosystem. Cover story. Miljö, 31 7 , 6. Förlust av biologisk mångfald Förlust och begränsning av biologisk mångfald Den här uppsatsen kommer att diskutera konceptet miljömedborgarskap och de olika teoretiska debatterna i samband med förlusten av biologisk mångfald såväl som dess begränsning: I vårt samhälle har människors liv och företagsledning sin grund på en många fördelar från ekosystem -- många välsignelser av naturen som kommer från naturtillgångar som vatten, luft, jord, djur och växter.


För att fortsätta dra nytta av dessa naturtillgångar är bevarandet av den biologiska mångfalden mycket viktigt; men det sker en hel del skador på den biologiska mångfalden och tyvärr är takten med vilken det sker alarmerande "Bevarande av biologisk mångfald - Miljö - Hållbarhet - Om oss - Panasonic," n. mestadels på grund av storskalig globalisering som skapar massproduktion, ofta på bekostnad av biologisk mångfald. Därför förväntas det att företag bör se till att resurserna bevaras och är hållbara. Referenser Bevarande av biologisk mångfald - Miljö - Hållbarhet - Om oss - Panasonic [WWW Document], n.


html nås 5. Qatar Foundation -- Dokumentera havets milda jättar [WWW-dokument], n. Studien fokuserar på valhajar i Persiska viken. Senast tillgänglig 16 maj Miljömedborgarskap. Senast besökt 14 maj Economist on impacts of growth, "The Effects of Growth: The Long View" diskuterar i korthet hur ekonomisk utveckling av mänskliga samhällen faktiskt är fördelaktigt för biologisk mångfald, trots några negativa aspekter kopplade till det. Det börjar med en jämförelse av två nationer – Syd- och Nordkorea – och hur deras ekonomi och politik bidrar till lokal biologisk mångfald, det vill säga regionens skogstäcke. En identisk jämförelse har gjorts av Dominikanska republiken och Haiti; men denna jämförelse har använt nationernas bruttonationalprodukt BNP för att bevisa effekter på biologisk mångfald.


Nästa halva av artikeln diskuterar hur fattigdom utgör den största utmaningen för biologisk mångfald. Den slår fast att fattigdom har en större negativ inverkan än mänsklig utveckling på den biologiska mångfalden. Dessutom påpekar den att fattigdom minus närvaron av tillväxt, tillsammans med en ökande befolkning, visar sig vara katastrofalt för den biologiska mångfalden. Samtidigt, även om tillväxt åtföljs av fattigdom, kommer effekterna... Verk som citeras Colman, Jacob. Ekonomen. Effekterna av tillväxt. Ytterligare två däggdjur som tillhör dessa två ordnar är zebran och åsnan Perissodactyla och jaguar och bobcat Felidae.


En annan insekt är viveln och nyckelpigan; i ordningen Hymenoptera är två andra insekter bin och getingar. När det gäller fåglar delar de alla fyra specifika egenskaper, att de har befjädrade vingar även om vissa fåglar är flyglösa som pingvinen, näbbar, stereoskopisk syn och är endotermiska eller varmblodiga. Skillnaderna mellan pelikanen och örnen är att pelikaner generellt lever i en marin, saltvattensmiljö och äter mest fisk, medan örnen lever övervägande i skogs- eller bergsområden och äter inte bara fisk utan även olika landdjur som kaniner och andra små däggdjur. När det gäller ordning, tillhör pelikanen Pelecanidae, på grund av att den har en påse under näbbarna, medan örnen tillhör Accipitriformes, på grund av...


Biologisk mångfald Definerad Biologisk mångfald är en term som hänvisar till mängden och graden av mångfald som finns inom levande biologi. Biologisk mångfald mäts sannolikt bäst som summan av antalet existerande varelser, system och variation av varelser som finns i världen i stort. National Geographic. För att bäst förstå betydelsen av detta uttalande är det nödvändigt att kodifiera biologisk mångfald i tre olika sorter. Det finns ekosystem, arter och gener som omfattar all sort som finns inom begreppet biologisk mångfald National Wildlife Federation, därför är allt som behövs för att fastställa biologisk mångfald att helt enkelt lägga till numret på varje ekosystem, art och genvariation som hittas.


Vikten och fördelarna med biologisk mångfald Biologisk mångfald är viktig på grund av hur olika levande system som finns inom den interagerar med varandra. Ofta finns det en viss grad av beroende mellan dessa system. Det är värt att notera…. Av de bästa medicinerna som säljs på recept i USA. Som det står på webbsidan för "GreenFacts. org": "Vissa ekosystemproblem har reducerats av innovativa lokala åtgärder. Därför behövs institutioner på flera nivåer för att stärka anpassningsförmågan och effektiviteten hos subnationella och lokala åtgärder. org, VII. Globalisering och förändringar i produktionen Förändringar har setts i... Robbins, Richard H. Globala problem och kapitalismens kultur. Copyright: Zapatistas Kärnan i Zapatistas filosofi och handling är upptäckten av en ny revolutionsordning.


I kölvattnet av misslyckanden från andra socialistiska rörelser från Lenin till Ryssland till sandinisterna i Nicaragua brottas den lilla gruppen mayabönder i sydvästra Mexiko inte bara med att rekonstruera revolutionär taktik utan också med det massiva motståndet från dominerande regeringar, inklusive de i Mexiko och USA. Regeringar som ständigt upprätthåller kapitalismens principer kommer hos zapatisterna att finna en idealistisk, hopplös orsak till att simma mot globaliseringens våg. Redan före ratificeringen av det nordamerikanska frihandelsavtalet NAFTA kämpade mexikaner med politiskt och ekonomiskt förtryck.


Urbefolkningen i Mexiko, liksom Mayanationerna Chiapas, klarade sig värst. Lägst på skalan av ekonomisk, social och politisk makt, lyssnade dessa individer till rösten från sin martyrda namne Zapata, som mördades på... Citerade verk De Angelis, Massimo. Mills, C. Oxford: Oxford University Press, Harvey, Neil. Dessutom har amerikanska myndigheter också gått samman med det internationella samfundet för att skydda sjön. I detta avseende tillägger Hudgins att "Ökad medvetenhet om sådana hot mot Bajkalsjöns unika ekologi har fått ett antal internationella organisationer - inklusive Sierra Club och Baikal Watch i USA - att gå med ussianerna i deras ansträngningar att skydda detta naturliga underverk i världen", sid.


Enligt Sierra Club, "Bajkalsjön, utan tvekan ussias viktigaste miljöskatt - den innehåller en femtedel av världens ofrusta sötvatten och är en UNESCO: s världsarvslista - förorenas av giftigt avfall från ett pappersbruk som Vladimir Putin beställde. öppnade igen av ekonomiska skäl" Pollutin' Putin, , para. Faktum är att det nyligen återöppnade pappersbruket gör sig av med giftigt avfall direkt i Bajkalsjöns ömtåliga biologiska system Hoare, medan Sierra Club... Referenser Aktuella program. Baikal klocka. Gladkohub, D. Petrologi, geokronologi och tektoniska implikationer av C. Journal of the Geological Society, , I detta avseende betonar Green och hennes kollegor att "företagsrikedomen hos skogsjätten Gunns, Ltd.


Trots det enorma utbudet av träprodukter, särskilt dess värdefulla lövträ, som kan produceras från Tasmaniens skogar, förädlas mer än 90 procent av landets lövträ helt enkelt till flis årligen, vilket representerar 5,, ton Tasmaniens inhemska skog som sedan marknadsförs till pappersbruk i Asien, främst i Japan men i Sydkorea och i allt högre grad även Kina, och står för cirka 70 procent av Tasmaniens totala träflisexportproduktion Green et al. De underhållsmetoder som används av skogsindustrin har dock varit otillräckliga för att fylla på det som utvinns. Skogsbruk Tasmanien. Styrelsen…. Referenser Australien. CIA världs faktabok. Brown, B. Avslöjanden av en grön senator. Jösses ed. Hobart: The Wilderness Society, , sid. Carter, N.


Miljöpolitiken. Fenotyp, Genotyp, Systematik, Sporangium, Archegonium, Antheridium, Sporophyte, Gametophyte, Aminosyror, Cereal Grain IC: fenotyp, genotyp, systematik, sporangium, Archegonium, antheridium, sporophyte, gametophyte, aminosyror, vad kan du berätta om cereal phenotype en individs genotyp? Genotypen beskriver de gener som ärvs av en organism. Fenotyp hänvisar till en individs anatomiska struktur, fysiologi och beteende. Fenotypen syftar på allt som lätt kan observeras och mätas om en växt, ett djur eller en människa. Vår fenotyp är produkten av gener som ärvts från våra biologiska föräldrar. Vår miljö Och utvecklingsljud. Fenotypen är en konstellation av observerbara egenskaper; genotyp är individens genetiska begåvning.


I en snäv "genetisk" mening definierar genotypen fenotypen. Men hur, i evolutionär mening, "bestämmer" fenotypen genotypen? Selektion verkar på fenotyper eftersom differentiell reproduktion och överlevnad beror på fenotyp. Biologisystematik är ett av huvudområdena inom biologi där de historiska förhållandena mellan grupper av biologiska organismer studeras. Genom systematik kan forskare identifiera organismer som finns i denna värld i enlighet med deras klassificering, grupp, filum och andra hierarkiska positioner i de biologiska skikten.


Förutom att studera organismers förhållande till varandra och i deras miljö, syftar systematik också till att bestämma mönster i organismpopulationen där grupper av organismer är mest benägna att trivas och överleva. Systematik som vetenskaplig metod inom biologi är väsentlig för etablering och upprätthållande av biologisk mångfald. Det är också en metod och studie där jordens livshistoria dokumenteras. Systematik gör det också lättare för... sociala och kulturella effekter av att etablera ett ekotursföretag i Joao Pessoa, Brasilien.


Utvecklingen av ekotursm n specifika områden förväntas tack vare partnerskap med lokala banker; lokala myndigheters intressen och regleringar; och en allmän ökad medvetenhet om spänningen mellan tourst-dollarn, miljön och lokala kulturer. Forskningsmetoder Primära forskningsintervationer och frågeställningar kommer att genomföras för att analysera projektets genomförbarhet. Sekundär forskning kommer att genomföras, i form av en... i Äventyrare ger sig ut för att upptäcka andra länder t.ex. Turismens utveckling har påverkat människor och samhälle och har skapat tusentals organisationer, på många nivåer: nationella och internationella, statliga eller icke-statliga.


Turismen har alltså lett till att miljoner jobb skapats över hela världen, i vad som idag är en av de snabbast växande industrierna i världen. Turism har fått människor att konfrontera olika attityder och att beundra eklektiska kulturer. Dessutom, för att kunna förstå dessa kulturer, har samhället i stort varit tvunget att anpassa sig till kulturernas mångfald genom att lära sig andra språk än sina egna, olika typer av gastronomi och musik, och även genom att anta en större tolerans mot olika religioner. Ändå är det en begreppsmässig förändring från tidigare regeringssponsrade bevarandeinsatser, som kan ha fokuserat specifikt i samma region på manatee-populationen, och därmed spelat ett rent sifferspel.


Att istället betrakta manaten i Florida som en del av ett större ekosystem som måste övervakas på många olika sätt kräver en förändring i synsätt som inte alltid är lätt för en statlig myndighet att genomföra. Den främsta bevarandeimplikationen av introducerade invasiva arter är att den invasiva arten ofta är mycket svår att utrota utan allvarliga störningar i värdekosystemet. Ett utmärkt exempel på en invasiv art presenteras av zebramusslan, en liten sötvattensart av skaldjur som ursprungligen är hemma i sötvattensjöarna i södra ussia. Införandet av zebramusslor i sötvattensmiljöerna i Nordamerika har gjort det möjligt för dem att sprida sig i förvånansvärt snabba hastigheter: zebramusslan reproducerar sig... Referenser Barnes, C.


et al. pdf CBC News. Del 1: En närmare titt på bevisen 1. Den första grafen på NASA:s webbplats visar koncentrationen av CO2 i atmosfären, jämförd över tid. Den visar att det för alla tider förekom fluktuationer i nivån av CO2 i atmosfären, men att nivån alltid höll sig under ppm. Grafen har tagit en kraftig uppgång de senaste åren, och när vi kommer till 1900-talet är det i princip en rak linje uppåt, till nuvarande nivå runt ppm. Nivån låg bara på runt , så nästan en fjärdedel av kolet i atmosfären har tillkommit under ungefär de senaste 70 åren eller så, och det är för alla tider. Den brittiska webbplatsen förklarar att ökningen av koldioxidnivåerna i miljön har skett sedan den industriella revolutionen, som medförde många förändringar i teknologin, inklusive...


Än så länge är det inte fallet och oljebolagen betalar bara royalties på produktionen. Detta är ytterligare ett område under granskning i MMS-skandalen. Det finns rapporter, som går tillbaka till , att royaltykontoren för MMS, som ligger i Denver, rutinmässigt accepterade oljebolagsnummer på mängden olja de producerade, snarare än att oberoende granska siffrorna. Ingen vet hur mycket förlorade intäkter för regeringen som praxis resulterade i, och det finns inget sätt att ta reda på det nu. Det är uppenbart att framtida policyutformning av branschen måste inkludera mer tillsyn, fler regleringar och ett mycket mindre mysigt förhållande mellan tillsynsmyndigheterna och företagen de reglerar. Framtida policybildning om andra energikällor Gulf-utsläppet har bidragit till att förändra opinionen om olja och dess produktion och om hur den regleras.


Det verkar mycket tydligare efter utsläppet att vi är en... Referensredigerare. Uppdatering om oljat vilda djur och marint liv längs Louisianas kustlinje. Hämtad 16 juli från Louisiana. Oljedispergeringsmedel. Falola, T. Den globala oljeindustrins politik: en introduktion. Westport, CT: Praeger. Gröna grupper stärker lobbyn mot offshore-borrning; Demokrater kämpar för att lugna oroliga väljare. Washington Times, sid. Kombinationen av skogsmodellens komplexitet och ekonomiska behov från skogsprodukter resulterar i ett behov av större blandning av ekologi, statistik, ekonomi, nd och skogsbruk. Det finns flera kopplingar mellan skogs- och ekosystemförvaltning. Genom att planera och forska i skogstillväxt och skogsvård kan denna industri bilda basen för olika politiska riktlinjer och policyer för att säkerställa att virkesresurserna återvinns för framtida generationer.


Skogarna ger också hundratals fördelar för många människor som bor i skogsområden som korsar världen. Dessa inkluderar tusentals jobb, timmer, pperprodukter, rengöring, vattenfiltrering och många rekreationsmöjligheter. För att säkerställa att dessa fördelar kommer att finnas för framtida användning, har studier av tillväxthastigheterna för skötta och ovårdade träd utropats. Till exempel kan träd gallras ut genom att ta bort obevuxna eller mindre önskvärda träd som låter de bästa träden... och applikationer. Burlington, MA: Elsevier Academics. Buongiono, J. Beslutsmetoder för skogsresursförvaltning. San Diego: Academic Press.


Men utbudet överstiger vida efterfrågan, finner européerna. Klimatet på denna marknadsplats i sig är avgjort grumligt. Förskottspriserna har sjunkit med hälften. Vid det här laget bör man inte framställa det som en flytande, levande marknad", sa Atle C. Christiansen från PointCarbon, ett Norge-baserat forskningsföretag Climate, Men även ett fungerande Kyoto-avtal skulle ha liten inverkan: Dess begränsade... html regnskog tillgängligt Konsumtion Hållbarhet Enligt The orld Commission on Environment and Development CED, "Hållbar utveckling är utveckling som möter dagens behov utan att äventyra framtida generationers förmåga att möta sina egna behov. Syftet med denna uppsats är att diskutera frågan om konsumtion och hur den påverkar miljöns förmåga att fortsätta ett hållbart liv.


Denna uppsats kommer först att beskriva problemet och illustrera nyckelpunkter som relaterar konsumtion till hållbarhet. Nästa del av detta argument kommer att diskutera företagens och företagens roll och deras relation till denna fråga. Uppsatsen avslutas med kommentarer och slutsatser om nuvarande trender och framtida reaktioner på konsumtion och de potentiella konsekvenserna för företag. Problemet med konsumtion Konsumtion är en unik term som relaterar till hållbarheten i vilket system som helst. Verk som citeras Baumgartner, R. Företagens hållbarhetsstrategier: hållbarhetsprofiler och mognadsnivåer. Hållbar utveckling, 18 2 , Doppelt, B. Att leda förändring mot hållbarhet: en guide för förändringsledning för företag, myndigheter och civilsamhälle, Uppdaterad 2:a upplagan.


Friedman, M. Företagens sociala ansvar är att öka vinsten. Cragg, M. Schwartz och D. Weitzner Eds. Farnham, England; Burlington, VT: Ashgate. Ihlen, O. Företagsrapporter om hållbarhet och hållbar utveckling: Vi har anlänt. Sustainable Development, 2 Mar Det är viktigt att notera att förutom att ha en sund ryggkotor, täcker Yasuni nationalpark också ett relativt stort vildmarksområde och är hem för ett brett utbud av arter Andrianos, Sneep och Kerber, , p. Förutom Waorani-samhällena, som till stor del har setts som förfädernas väktare av Yasuni National Park, inkluderar andra inhemska grupper som fortsätter att leva inom Yasuni National Parks territorium i frivillig isolering Taromenanes och Tagaeris Waller, The relation of dessa ursprungsbefolkningar med miljön har historiskt sett varit harmoniska.


Hela tiden har de mestadels använt sig av naturresurser för... Strömmens roll i banrörelser är betydande, särskilt hos arter som lädersköldpaddan, eftersom den ibland ger oväntad information om djurets känsla för riktning och syfte i termer av dess miljö. I bevarandearbetet är det därför mycket viktigt att beakta strömmens inverkan på djurförflyttning. Studien avslöjar vikten av nuvarande inflytande på rörelser i marint liv. Även om större och snabbare marina djur inte kommer att påverkas lika mycket av strömmen som lädersköldpaddan, kommer det säkert att bli en påverkan. Även om det är viktigt att studera det marina livets rörelser, är inverkan av strömmar på studiet av födosöksbeteende ännu viktigare.


Detta kommer att bestämma fokus för bevarandet på specifika födosöksområden för att säkerställa hållbarhet... Det är viktigt att öka medvetenheten om förekomsten av sjukdomen bland groddjursägare, så att de inte gör sig av med oönskade husdjur och infekterar vilda populationer. Det är också viktigt att vandrare och tillfälliga utomhusobservatörer inte flyttar grodor från ett område till ett annat av rädsla för att sprida sjukdomen. Tecken på sjukdomen hos grodorna inkluderar missfärgad, fjällande eller grov hud; slöhet och brist på aptit. Människor bör dock vara medvetna om att många grodor initialt inte visar några tecken på sjukdomen.


Dessutom bör campare och vandrare "rengöra och torka all utrustning och våta eller leriga skor före och mellan besök på grodplatser. Detta kan inkludera rengöring av däcken på ditt fordon innan du besöker kända högriskplatser där hotade grodarter kan leva" Frog, , DECC. Djurparker bör också göras medvetna om behovet av att noggrant övervaka sina amfibier, särskilt eftersom fångna populationer kan behandlas för... Referenser Borrell, Brian. Är den groddödande chytridsvampen driven av klimatsvängningar? Scientific American. htm Pessier, Allan. Chytrid svamp. Amfibie ark. htm CanAmphibiansRecover. Damns on Wildlife and Environment Bakgrund till dammar och levees - En av de problem som är ett resultat av civilisation och urbanisering är att de flesta av de platser som människor valde att lokalisera, av bekvämlighetsskäl, jordbruk, transporter och ekonomiskt oberoende, har varit nära vatten.


Dammar ger vattenkraft, hjälper till att kontrollera översvämningar och gör floder farbara. Levees är ganska lika dammar i sitt syfte, även om de främst är byggda för att begränsa vatten i tider med högt flöde - och för det mesta inte är under vatten. Per capita är översvämningar den mest destruktiva och vanligaste av Moder Naturs naturkatastrofer. Under de senaste åren har faktiskt antalet och svårighetsgraden av översvämningar förvärrats globalt. Flera orsaker har bidragit till detta: global uppvärmning och försämring av stormaktiviteten; avskogning och stenläggning av naturliga vattendelar; och fler människor som bor och arbetar på kända översvämningsslätter. Men många forskare... Fisk- och djurlivsservice. html Berga, L.


Dammar och reservoarer, samhällen och miljö under 2000-talet, volym 1. New York: Taylor och Francis. Chiras, D. Miljövetenskap. Sudbury, MA: Jones och Bartlett. Drijiver, C. Tämja översvämningarna: miljöaspekter av översvämningsslättens utveckling i Afrika. Natur och resurser. Jag skulle också vilja veta den föreslagna längden på kronträden och måtten på denna "halvskugga". en tredje variabel som jag skulle vilja veta är vilken typ av kakao de experimenterade med eftersom det finns olika sorter.


Dessa tre aspekter är viktiga av följande skäl:. Forskarna kan ha studerat endast 2 regnskogar i vilket fall deras forskning är obetydlig. Regnskogarna kan ha haft förhållanden som kan ha stött forskarens slutsatser -- vi behöver en mångfald av regnskogar som innehåller olika förhållanden för att mer tillförlitligt testa hypoteser. Forskarna kan ha utfört sin forskning på ett ad hoc sätt eller med vissa brister som skulle ogiltigförklara deras slutsatser. En vetenskaplig studie behöver vara både tillförlitlig och giltig på både externt och internt sätt för att bli accepterad. Vissa villkor för båda delarna måste åtgärdas. Jag skulle vilja…. html DR35bKAtoweXgSRq. Trädens höjd samt skuggans diameter är viktigt för att återskapa studie 3.


Kakao finns i olika typer. Jag skulle vilja veta om forskare experimenterade med bara en sort eller flera för att veta om de skulle generalisera till kakao som helhet. företag har fokuserat på socialt ansvar. Det är när ett företag kommer att engagera sig i olika metoder som tar hänsyn till olika intressenters synpunkter såsom: samhällen, miljön och påverkan på företaget. När det gäller Chevron hävdar de att de är engagerade i att skydda miljön till varje pris. Bevis på detta kan ses med företagets Operational Excellence Management System. Implementerat i , är detta utformat för att ta hänsyn till ett antal olika synpunkter när man startar någon form av nytt projekt. De mest anmärkningsvärda inkluderar: möjliga sociala, miljö- och säkerhetsfrågor.


Detta program illustrerar hur företaget är fokuserat på att ta itu med frågor som kommer att påverkas av deras verksamhet. Men Chevron hanterar även utmaningar där de bidrog till incidenter som skadade miljön, hälsan eller andra intressenters intressen i. Det brasilianska oljeutsläppet till havs. Kombinationen av dessa…. Referenser " Företagens sociala ansvar. pdf "Barrow Island. aspx "Brasilien laddar Chevron-chefer. Miljöfallsstudie Alberta's Oil Sands Alberta's Oil Sands representerar ett av de internationella miljöproblem som Kanada och nära sjuttio länder över hela världen står inför. Livet har visat sig i många olika former vi vet inte exakt varför men vi är säkra på att de alla finns och är beroende av varandra för att överleva.


Svaret på denna fråga är viktigare än att bara ange vad biologisk mångfald är. Min personliga erfarenhet som student har trott att jag lär mig bäst när jag har ett exempel så jag ska ge dig ett exempel på vikten av biologisk mångfald. Den berömda Yellowstone Park är ett naturreservat och nationalpark men innan den förklarades som sådan var det bara en annan skog som människan ville jaga i. Den geografiska regionen hade många vargar som bodde på dess slätter, i generationer jagades de tills de dog ut i regionen. Efter ett tag började prärievargarna fortplanta sig eftersom de fick mer utrymme och de började jaga de små däggdjuren, vilket ledde till en minskning av populationen av örnar i området men den mest betydande förändringen kom på grund av rådjuren.


Efter femtio år utan vargar i parken steg antalet rådjur och eftersom de inte hade några naturliga rovdjur fruktade de inte längre öppna gräsmarker. Floden började ta bort mycket jord och deponera den på andra platser och översvämmade vissa områden samtidigt som det orsakade torka på andra platser. Biologer kom till parken med en önskan att återställa dess vargbestånd och efter ett decennium av planering och arbete återställde de en flock till parken. Men framför allt upphörde betet vid flodkanten och efter några år återgick Yellowstonefloden till sitt naturliga flöde. Den här historien är helt sann och jag älskar att använda den som ett exempel på vikten av att upprätthålla biologisk mångfald.


Det finns många regioner i världen som har liknande problem och om vi inte gör vårt bästa för att bevara den biologiska mångfalden kan vi titta på liknande eller till och med värsta naturkatastrofer. Människor tenderar att massproducera och de gör detta med det mesta. De kommer att förstöra en skog med många tusen livsformer för att göra en plantage med en enda växt, detsamma gäller för djuruppfödning. Med vårt behov av att vara produktiv hela tiden tappar vi de små sakerna ur sikte som får systemet att fungera som helhet. Även om en obetydlig sak som en insekt eller en vargflock kan tyckas vara den minst viktiga för vårt dagliga liv när vi väl tar dem ur bilden, ser vi att den balans och den rikedom som biologisk mångfald ger planeten inte är något som lätt kan kompenseras. Den genetiska, art- och ekosystemvariationen av flora och fauna på jorden kallas biologisk mångfald.


För att måla vad som är biologisk mångfald behöver vi en stor duk bortom fantasi. Sådan är volymen på ämnet. Men den faktiska innebörden och termerna är fortfarande inte klara. Det första ordet är Bio, och det andra är Mångfald. Bio betyder livsformerna och Mångfald betyder blandning eller variation. Insekter har en annan räkning, och deras arter finns i miljoner. Växter är också en del av detta biologiska system, och därför finns det mer än 20 arter av växter. Även efter att så många arter av växter, djur och insekter har specificerat finns det fortfarande över miljontals arter som inte är kända av någon.


Den faktiska bilden säger att jorden är hem för nästan 50 miljoner arter eller till och med fler än så. Dessa fakta avslutar inte poängen eftersom det en eller andra dagen kan finnas många nya arter som utvecklas. Biologisk mångfald är avgörande för överlevnad. Vikten av biologisk mångfald relaterar inte bara till växter, djur och naturliga livsmiljöer. Men det ger oss också så många naturliga produkter som fibrer och timmer och det färska vattnet för att utföra vårt dagliga liv. Därför måste vi förstå vikten av biologisk mångfald. I lyckan att leva våra liv glömmer vi ofta att biologisk mångfald är en del av naturen.


Vi bör skydda den oavsett vilka begränsningar som helst. Moder Natur har försett oss med tillräckligt med resurser som är de biologiska resurserna. Dessa inkluderar ved, mediciner, mat osv. Örter och växter spelar en viktig roll i framställningen av läkemedel. De kan få sin sista touch från läkemedelsföretagen, men den ursprungliga källan är växter som återigen är en del av biologisk mångfald. Det är viktigt att veta att ull, jute, palmer osv. Så, om den biologiska mångfalden inte består, hur kommer människor att få tillgång till dessa fibrer? Linväxter används för tillverkning av linne, som används i stor utsträckning för att göra kläder.


På liknande sätt använder Corchorus- och Agave-växter för produktion av jute respektive sisal. Dessa fibrer är utan tvekan nödvändiga för tygindustrin. Därför blir det vår plikt att upprätthålla den biologiska mångfalden. Människor kanske inte är medvetna om vikten, men det finns många andliga fördelar med biologisk mångfald. Våra folkdanser, mytologi och historia har en djup koppling till den biologiska mångfalden på ett eller annat sätt. Alla njuter eller upplever den biologiska mångfalden i ett annat format. Biologisk mångfald bidrar också till att locka turister, särskilt flora och fauna, vilket är ett sällsynt fenomen i städer.


Därför är det vår etiska plikt att bevara den biologiska mångfalden. Det finns olika sätt på vilka vi kan bevara vår biologiska miljö. Den biologiska mångfalden bör skyddas genom att följa dessa vägar. Människor borde stoppa processen med att jaga och tjuvjaga djuren. De är en del av biologisk mångfald. Den explosiva befolkningstillväxten är ett hot mot den biologiska mångfalden. Så för att upprätthålla den biologiska balansen måste vi ha befolkningstillväxten under kontroll. Annars kommer människor att utnyttja naturresurser oetiskt för att överleva. Alla åtgärder måste vidtas för att skydda den biologiska mångfalden. Saker och ting kan tyckas svåra i de inledande stadierna, men att öva på dem kommer att leda till genuina resultat. Att skapa medvetenhet om miljöfrågor och de negativa effekterna av förlusten av biologisk mångfald kommer att låta människor förstå det oundvikliga behovet av bevarande av biologisk mångfald.


Det är vårt ansvar att skydda de hotade arterna av växter och djur. Om man vill nå sin destination är det absolut nödvändigt att ta det första steget. Utan att ta ett steg framåt kommer saker och ting aldrig att förändras på egen hand. För att skapa en bättre morgondag måste vi vidta åtgärder för att bevara vår egen biologiska mångfald. Biologisk mångfald är en term som används för att referera till de olika livsformerna på jorden. Det inkluderar också mångfalden av arter i ekosystemet. Det finns en ojämn fördelning av den biologiska mångfalden på jorden på grund av den extrema variationen av temperaturer i olika regioner. Till exempel är det mer i regioner nära ekvatorn på grund av varma klimatförhållanden. Men nära polen stöder den extrema kylan och ogynnsamma väderförhållandena inte en majoritet av livsformer.


Dessutom har förändringar i klimatförhållandena på jorden under en tidsperiod också lett till utrotning av ett antal arter. Den biologiska mångfalden definieras ofta på olika nivåer beroende på artkategori. Till exempel används taxonomisk mångfald för att mäta arternas mångfaldsnivå för olika livsformer på jorden. Ekologisk mångfald är ett bredare begrepp som används för ekosystemmångfald. På liknande sätt är funktionell mångfald en typ som används för att mäta mångfald baserat på deras matningsmekanismer tillsammans med andra funktioner hos arter inom en population. Det finns en ojämn fördelning av biologisk mångfald på jorden. Faktum är att det ökar från pol till ekvator. Klimatförhållandena i en region avgör förekomsten av olika arter i ett område.


Alla arter kan inte överleva under alla väderförhållanden. Dessutom har lägre höjder en hög koncentration av arter jämfört med högre höjder. Vikten av biologisk mångfald ligger inte bara i överlevnaden för olika arter på jorden. Det finns social, kulturell och ekonomisk betydelse också. Den biologiska mångfalden är av yttersta vikt för att upprätthålla balansen i naturen. Det är viktigt för att upprätthålla näringskedjan också. En art kan vara föda för en annan art och olika arter är kopplade till varandra genom denna näringskedja. Bortsett från detta finns det också vetenskaplig betydelse av den biologiska mångfalden. Forsknings- och avelsprogrammen involverar olika arter. Om dessa arter upphör att existera ska sådana program inte vara möjliga.


De flesta läkemedel och mediciner som är avgörande för att bota många sjukdomar är också gjorda av många växter och djur. Till exempel är penicillin en svamp genom vilken penicillinantibiotikumet extraheras. En annan viktig betydelse för biologisk mångfald är att den ger mat till alla inklusive människor. All mat vi konsumerar kommer antingen från växter eller djur som fiskar och andra marina djur. De är också källan till nya grödor, bekämpningsmedel och källmaterial för jordbruksmetoder. Den biologiska mångfalden är också viktig för industriell användning. Vi får många produkter som päls, honung, läder och pärlor från djur. Dessutom får vi timmer till växter som är grunden för det papper vi använder i vår vardag.


Te, kaffe och andra drycker tillsammans med torr frukt och våra vanliga frukter och grönsaker, allt kommer från de olika växterna. Det finns kulturell och religiös betydelse för många arter också. Många växter och djur dyrkas i olika kulturer och religioner som Ocitnum sanctum Tulsi som är en växt som dyrkas av hinduer. Indien rankas bland de 12 bästa nationerna som har ett rikt arv av biologisk mångfald. Det finns ungefär olika arter av däggdjur tillsammans med olika fågelarter som finns i Indien. Dessutom finns det runt arter av insekter som har sin livsmiljö i vårt land. Det finns ett brett utbud av husdjur som kor och bufflar tillsammans med marint liv som finns i Indien. Dessutom är Indien ett land med 10 olika biografiska regioner som inkluderar öar, Trans Himalaya, Desert, Western Ghats, Gangetic Plain, Semi-arid zone, Northeastern zone, Deccan Plateau, Coastal Islands och Western Ghats.


Inte alla arter som fanns i forntiden existerar också idag. Till exempel fanns det dinosaurier på vår planet i äldre tider. Men de kunde inte anpassa sig till de förändrade miljöförhållandena som ledde till att de dog ut från jorden. På samma sätt finns det många andra arter som är på väg att dö ut på grund av urbaniseringen och moderniseringen av världen. Med befolkningsökningen har det funnits ett ständigt behov av att minska skogsarealerna och ge plats åt nya städer. Detta har lett till minskningen av skogar som är den naturliga livsmiljön för många vilda djur och växter.


På grund av detta har många vilda växter dött ut och det har också skett en ökning av människa-djur-konflikten. Därför har det funnits ett behov av att bevara den biologiska mångfalden för att upprätthålla balansen i naturen. Det har tagits initiativ från regeringar över hela världen för att bevara den befintliga biologiska mångfalden på jorden. Till exempel finns det dedikerade nationalparker som öronmärker området för vilda djur och växter och minskar mänsklig inblandning i deras liv. Det finns olika naturvårdsprogram på plats för att skydda de sårbara och hotade arterna.


Till exempel är Project Tiger en sådan åtgärd på plats för att öka populationen av tigrar i vårt land. Det finns också många lagar på plats som gör jakt på utrotningshotade och utsatta djur straffbart. På internationell nivå har UNESCO FN:s utbildnings-, vetenskaps- och kulturorganisation och IUCN International Union for Conservation of Nature and Natural Resources också initierat många program för att bevara olika arter. Det är inte möjligt för människan att leva helt ensam på jorden. Olika andra livsformer är lika viktiga och spelar sin roll i den ömsesidiga överlevnaden mellan de olika arterna på jorden.


Varje art har sin egen uppsättning bidrag till miljön. Redan många arter har dött ut eftersom de inte kunde överleva i de växlande väderförhållandena. Därför är det vår plikt att se till att vår verksamhet inte påverkar den övriga floran och faunan på planeten. Även om det finns ett antal åtgärder som regeringen vidtagit för att bevara de olika livsformerna, bör vi också bidra individuellt till denna sak. Om vi ​​inte agerar idag kan vi återigen bevittna utrotningen av den sårbara biologiska mångfalden, vilket ytterligare kan störa balansen i naturen. Biologisk mångfald, ekosystem, miljö. Få GRATIS Leads för arbete hemma levererade varje vecka!


Gå med mer än 50, prenumeranter får regelbundna uppdateringar! Plus, få ett GRATIS exemplar av Hur man tjänar pengar på att blogga! Meddelande från Sophia! Gilla detta inlägg? Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar. Om oss Hem Om Projekt Rekommendationer Kontakta oss. Facebook Twitter. Bli Medlem. Jag skulle älska att höra från dig och läsa dina kommentarer om den här artikeln. Låt mig veta vad du tycker om den här artikeln. Är det till hjälp för dig? Dina kommentarer och förslag kommer att fungera som en inspirations- och lärplattform för mig. Hälsningar, Sophia.

No comments:

Post a Comment