Monday, February 14, 2022

Uppsats om ätstörningar

Uppsats om ätstörningar



Arkiv för allmän psykiatri. International Journal of Eating Disorders, 11, html Alexander, L. Sambandet mellan mediekonsumtion och ätstörningar. Referenser Barclay, ätstörningar uppsats, T. New York: Guilford Press.





Introduktion



Papperstyper. Du är fri att använda den som inspiration eller källa för ditt eget arbete. Ätstörningar drabbar män och kvinnor i alla åldrar, även om ungdomar tenderar att vara den åldersgrupp som är mer mottaglig. Detta beror på att, när deras kroppar förändras, kan de känna mer press från samhället såväl som kamratgrupper att se attraktiva och vältränade ut i Segal et al. Typer av ätstörningar inkluderar anorexi, bulimi och tvångsmässigt överätande, som också kan relateras till de två första. Orsakerna bakom ätstörningar beror vanligtvis på en reaktion på låg självkänsla och ett negativt sätt att hantera livet och stressen. Ätstörningar är också ofta förknippade med en underliggande psykisk störning, som kan vara orsaken till ätstörningen eller som kan utvecklas ätstörningar uppsats själva ätstörningen.


Psykiska störningar som ofta förknippas med ätstörningar inkluderar ångest, depression, ätstörningar uppsats, Multipel personlighetsstörning, tvångssyndrom, posttraumatiskt stressyndrom, bipolär, bipolär II, borderline personlighetsstörning, panikångest och dissociativ störning, ätstörningar uppsats. Ju längre en person lider av ED, desto mer sannolikt är det att de kommer att hantera en annan psykisk sjukdom, troligen ångest eller depression något skumt. Det slutliga resultatet av ätstörning kan vara dödligt. Ibland anorexi, bulimi ätstörningar uppsats tvångsmässigt ätande kan uppfattas som långsamma självmord Carruthers.


Traditionella behandlingar har fokuserat på att ge riskinformation för att öka medvetenheten om konsekvenserna av ätstörning Lobera et al. Men eftersom ätstörning är en psykisk sjukdom, är en mer effektiv behandling en som erbjuder psykologisk utvärdering, rådgivning och behandling. Kognitiv beteendeterapi håller på att dyka upp som en mer robust och effektiv metod som kan användas inte bara för att behandla ätstörningar utan de associerade psykiska sjukdomar som kan åtfölja den. Ätstörning är genomgripande i samhället och kan ha ätstörningar uppsats konsekvenser för dem som lider av det, ätstörningar uppsats. Många gånger förblir ätstörningar oupptäckta av familjemedlemmar och vänner eftersom de som lider kommer att gå långt för att dölja sina problem.


Det finns dock några tecken och symtom som kan vara ledtrådar på att en person lider av någon form av ätstörning. Enligt Segal kan dessa tecken inkludera:. Det finns flera möjliga biverkningar från ätstörningar, både fysiska och psykiska. Fysisk skada kan vara tillfällig eller permanent, beroende på ätstörningens svårighetsgrad och hur länge personen har lidit av den. Psykologiska konsekvenser kan vara utvecklingen av en psykisk sjukdom, särskilt depression och ångest. Vissa personer som lider av ätstörningar kommer också att utveckla en hanteringsmekanism som att skada sig själva, genom skärning, självstympning eller självförvållat våld, eller SIV Something Fishy. Fysiska konsekvenser av ätstörningar beror på vilken typ av ätstörning personen har.


Anorexia nervosa kan leda till långsam puls och lågt blodtryck, vilket utsätter den drabbade för risk för hjärtsvikt och permanent hjärtskada. Undernäring kan leda till osteoporos och torra, sköra ben. Andra vanliga komplikationer inkluderar njurskador på grund av uttorkning, ätstörningar uppsats, allmän svaghet, håravfall och torr hud. Bulimia nervosa, där personen ständigt rensar ut genom kräkningar, kan få liknande konsekvenser som anorexia men med ytterligare komplikationer och skador på matstrupen och maghålan på grund av den frekventa ätstörningar uppsats. Dessutom kan karies uppstå på grund av skador orsakade av magsäcken ätstörningar uppsats. Om personen också använder laxermedel för att rensa bort kan oregelbundna tarmrörelser och förstoppning uppstå.


Peptiska sår och pankreatit kan också vanliga negativa hälsoeffekter National Eating Disorders Association. Om ätstörningen pågår under en längre tidsperiod är döden också en möjlig påverkan, ätstörningar uppsats, det är därför det är viktigt att söka behandling för individen så snart det har fastställts att de lider av en ätstörning. När man väl inser att en älskad kan lida av en ätstörning, är nästa steg att komma med en ätstörningar uppsats ingripa i tid för att förhindra varaktig fysisk skada eller dödsfall. Den mest effektiva behandlingen hittills är kognitiv beteendeterapi, en aktiv form av rådgivning som kan göras i antingen en grupp eller privat miljö Curtis.


Kognitiv beteendeterapi används ätstörningar uppsats hjälp ätstörningar uppsats dåliga matvanor och förhindra återfall samt förändra individens sätt ätstörningar uppsats om mat, ätande och deras kroppsbild Curtis. Kognitiv beteendeterapi ätstörningar uppsats anses vara en av de mest effektiva behandlingarna för ätstörningar, men det beror givetvis på både kuratorn som administrerar terapin och attityden hos den som får den. Självkänslan förbättrades också under gruppterapisessionerna och matvanorna förbättrades avsevärt.


Kognitiv beteendeterapi anses vara effektiv för behandling av ätstörningar, ätstörningar uppsats. Men eftersom ätstörningsbeteenden kan bestå under lång tid, krävs vanligtvis pågående psykologisk behandling i minst ett år och kan behövas i flera år Curtis. Traditionella behandlingar för ätstörningar bygger på att utbilda potentiella drabbade, särskilt barn i skolåldern, om de potentiella skador, både psykiska och fysiska, som kan orsakas av de olika ätstörningarna. Följaktligen finns det ett behov av att utveckla nya metoder som går ett steg längre, som främjar en förändring av attityder och beteende hos målgruppen Lobera et al.


Den aktuella forskningen har inte visat att passiva tekniker, som att tillhandahålla information, minskar förekomsten av ätstörningar eller förbättrar tillståndet hos befintliga patienter. Även om utbildning om ätstörningar, tecken och symtom och potentiella hälsopåverkan är en viktig del av att ge information till både de som kan känna någon som lider av en ätstörning och de som lider av en, är det inte en effektiv behandling i sig. Det måste integreras med en djupare nivå av terapi som hjälper till att förbättra självkänslan och psykologiska problem som ätstörningen härrör från. Sjukhusinläggning har också varit en behandling för dem som lider av en ätstörning, särskilt när en komplikation, såsom njursvikt eller extrem svaghet, uppstår.


Men att behandla symtomet på ätstörningen kommer inte att behandla det underliggande problemet. Sjukhusinläggning kan effektivt behandla symtomet endast när det kombineras med en psykologisk terapi som behandlar det underliggande psykologiska problemet som orsakar det fysiska hälsoproblemet. Effektiv behandling av ätstörningar är möjlig med hjälp av kognitiv beteendeterapi, ätstörningar uppsats. Men ju tidigare en person som lider av en ätstörning börjar ätstörningar uppsats desto effektivare är behandlingen sannolikt. Ju längre en person lider av en ätstörning, desto fler problem kan uppstå på grund av den, både fysiskt och psykiskt.


Även om den djupare underliggande frågan kan skilja sig från patient till patient, måste den åtgärdas för att en ätstörningsbehandling ska vara effektiv. Om inte kommer ätstörningen sannolikt att fortsätta. Genom att bli bättre utbildade om de underliggande psykiska hälsoproblemen som vanligtvis är orsaken till ätstörningar, kan både familjemedlemmar och vänner till nära och kära som lider av ätstörningar och de som lider av dem själva ta de åtgärder som krävs för att övervinna ätstörningar och börja vägen till återhämtning. Carruthers, Martyn. Vem har ätstörningar? Soulwork Solutions, Curtis, Jeanette. Fairburn, Christopher G. Kognitiv beteendeterapi och ätstörningar.


New York: The Guilford Press, ätstörningar uppsats Lobera, I. och Sanchez, N. Segal, Jeanne, Smith, Melinda, Barston, Suzanne, ätstörningar uppsats. Att hjälpa någon med en ätstörning: råd till föräldrar, familjemedlemmar och vänner Israeliska politiska partier, Power Point-presentationsexempel. Behöver en professionellt skriven anpassad uppsats? Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en. Vi skickar nu en länk till dig för att ladda ner din e-bok, kontrollera din e-post. Tack! Du kan få aviseringarna nu. Det är ett nöje att hålla kontakten! Visa allt. Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - abstrakt avhandling - Uppsats om ätstörningar Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Introduktion Avhandling - Litteratur Avhandling - Metodologi Avhandling - Resultat GCSE Kurser Bidragsförslag Intervju Laboratorierapport Marknadsplan Flervalsquiz Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point Presentation Power Point Presentation Med Talare Anteckningar Frågeformulär Reaktion Forskningsförslag Forskning Paper Tal SWOT-analys Terminuppsats Examensarbete Uppsats Online Quiz CV Disposition Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.


Få en gratis e-bok! Ätstörningar, uppsatsexempel. Sidor: 6 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Inledning Ätstörningar drabbar män och kvinnor i alla åldrar, ätstörningar uppsats, även om ungdomar tenderar att vara den åldersgrupp som är mer mottaglig. Problemet Ätstörning är genomgående i samhället och kan få dödliga konsekvenser för dem som lider av ätstörningar uppsats. Enligt Segal kan dessa tecken inkludera: Begränsning av mat eller bantning: En förändring i matvanor som inkluderar begränsning av mat eller överdriven bantning.


Den person som jag ofta missar måltider eller inte äter, klagar på magbesvär eller ätstörningar uppsats de är inte hungriga. Användning av bantningspiller eller illegala droger kan också märkas. Berusande: Personer som lider kan hetsäta i hemlighet, vilket kan vara svårt att upptäcka eftersom de vanligtvis gör det sent på natten eller på en privat plats. Tecken på potentiell hetsätning är tomma matförpackningar och omslag och dolda lager av högkaloriskräpmat eller desserter. Utrensning: De som lider av bulimi kommer att tvinga sig själva att kräkas efter måltider för att befria kroppen från extra kalorier. Ett tecken på att detta inträffar är när en person gör en tur till badrummet direkt efter att ha ätit regelbundet, eventuellt rinnande vatten eller ätstörningar uppsats fläkt för att dölja ljudet av deras kräkningar.


De kan också använda parfym, ätstörningar uppsats, munvatten eller andedräkt mints regelbundet för att dölja lukten. Förutom kräkningar kan laxermedel eller diuretika också användas för att spola bort oönskade kalorier från kroppen. Uppsats om ätstörningar Kroppsuppfattning och förändrat utseende: Människor som lider av ätstörningar har ofta en mycket förvrängd bild av sin egen kropp. Även om de kan verka smala för andra, kan de se sig själva som feta och försöka gömma sin kropp under lösa kläder. De kommer också att ha en obsessiv upptagenhet av sin vikt och klagar över att vara feta även när det är uppenbart för andra att så inte är fallet.


Lösning När man väl inser att en älskad kan lida av en ätstörning, är nästa steg att komma med ett effektivt ingripande i tid för att förhindra varaktig fysisk skada eller dödsfall. Slutsats Det är möjligt att effektivt behandla ätstörningar med hjälp av kognitiv beteendeterapi, ätstörningar uppsats. Fast med din uppsats? Kontakta en av våra experter för omedelbar hjälp! Messenger livechatt. Etiketter: English High School MLA. American Liberty, Outline Exempel Outline.





naturuppsatsämnen



John R. Marshall, det är ett faktum att attraktiva åtalade tycks få mer positiva domar i rättssalen och ett företag är mer benägna att anställa en lång smal man än en kort busig man Marshall Dessa faktorer ökar bara chansen för ätstörningar i hela samhället. com 1. Anorektiker som är nära sin död kommer att visa dig prickarna på kroppen där de känner att de behöver gå ner i vikt Thompson 1. Några tecken och symtom på anorexi är: märkbar viktminskning, att bli tillbakadragen, överdriven träning, trötthet, att alltid vara kall, muskelsvaghet, ursäkter för att inte äta, skuld eller skam över att äta, humörsvängningar, oregelbunden menstruation, tecken på kräkningar, missbruk av laxerande medel. , eller bantningspiller, och den frekventa kontrollen av kroppsvikten på en skala Thompson 2.


Så det finns inga avgörande bevis på exakt vad som orsakar anorexi. En annan vanlig ätstörning som ses i samhället är bulimi. Bulimi involverar hetsätning åtföljd av framkallade kräkningar för att hämma vikten. Sexualitet Berusning varierar för alla människor, för en person kan en hetsätning variera från till kalorier, för en annan kan en kaka betraktas som en hetsätning Thompson 1.


Bulimiker är vanligtvis människor som inte känner sig säkra på sitt eget självvärde och som vanligtvis strävar efter andras godkännande Thompson 1. Mat blir den enda källan till tröst för en bulimiker och fungerar vanligtvis som en salvning för att antingen blockera eller släppa ut känslor Thompson1. Till skillnad från anorektiker inser bulimiker att de har ett problem och är mer benägna att söka hjälp Thompson 1. Den troliga huven för en bulimiker som söker hjälp minskar andelen människor som dör av denna sjukdom. En tredje ätstörning som upplevs i vårt samhälle är kroppsdysmorfisk störning. Denna sjukdom är mycket svårare att känna igen än anorexi eller bulimi.


Denna störning kan rent ut sagt göra människor galna. Vilka faktorer får pojkar att utveckla ätstörningar och hur skiljer de sig från de som gör att flickor utvecklar samma beteendeproblem? För det andra kanske forskare vill undersöka enstaka socialpsykologiska variabler inklusive tryck att... Slutligen, McDermott et. al gav oss också värdefull ledtråd i tidig upptäckt och möjlighet att undvika förvärring av tillståndet. y identifiera ett positivt samband mellan användning av laxermedel och svårighetsgraden av störningen fungerar studien som en varning och indikerar behandlingsåtgärder för sådana barn som missbrukar laxermedel. Dessa forskare har tydligt betonat vikten av tidig upptäckt och behandling för att minimera risken för en fullständig sjukdom. Läkare, sjuksköterskor, skolkuratorer och viktigast av allt föräldrar måste vara uppmärksamma och upptäcka beteendeavvikelser, negativa ätbeteenden och andra sådana ledtrådar i ett tidigt skede och administrera lämplig medicinsk intervention och rådgivningsstöd.


Särskilt föräldrar spelar en viktig roll för att hjälpa barnet att utveckla en positiv självbild, vilket är det bästa sättet att undvika dessa farliga psykiatriska tillstånd. ibliografi Walsh,. Timothy, "Longitudinella relationer mellan ätstörningar i barndom, ungdom och vuxen. Statistiska uppgifter inkluderade , Journal of the American Academy of... Bibliografi Walsh, B. Timothy, "Longitudinella relationer mellan barndom, tonåring och ätstörningar för vuxna. Winzelberg et. al, "Effektiviteten av ett internetbaserat program för att minska riskfaktorer för ätstörningar," Journal of Consulting and Clinical Psychology, April Vol.


Dessa tillstånd inkluderar moderns anemi, moderns diabetes och moderns högt blodtryck under graviditeten, vilket ökar risken för anorexi hos barnet. Komplikationer efter födseln hos det nyfödda barnet som hjärtproblem, låg respons på stimuli, tidiga svårigheter att äta och under normal födelsevikt har också visat sig öka risken för anorexi och bulimi Ibid. Genetiska easons Vissa experter anser att genetik är grundorsaken till de flesta fall av ätstörningar och anorexi har visat sig vara "åtta gånger vanligare hos personer som har släktingar med sjukdomen" Ibid.


Vissa specifika kromosomer t.ex. Dessutom kan genetiska faktorer vara ansvariga för vissa beteendemönster som ångest och besatthet eller egenskaper som minimum body mass index som är föregångare till utvecklingen av ätstörningar. Referenser Anorexia Nervosa. National Eating Disorders Association. Mayo Clinic. University of Maryland: Medical Center. kan ofta dieta och träna kraftigt, individer med bulimia nervosa kan vara något underviktiga, normalviktiga, överviktiga eller till och med överviktiga. Efter att ha ätit denna stora mängd mat kommer individen med bulimia nervosa att uppleva skuld och en känsla av att vara utom kontroll. Vid denna tidpunkt kommer individen med bulimia nervosa att få sig att kräkas. Denna cykel kan upprepas många gånger i veckan eller under månaden.


Generellt sett vet inte familjen till dessa individer att deras älskade är påverkad av denna sjukdom. Följande symtom... Bibliografi Ätstörningar U. Department of Health and Human Services. Kontoret för kvinnors hälsa. Februari Vad är en ätstörning? American Psychiatric Association. Grohol, John M. Psyk Central. htm Farley, Dixie på tonårsscenen: Ätstörningar kräver medicinsk uppmärksamhet. Food and Drug Administration. FDA konsumenttidning. Mars ätstörningar bland tonårsflickor Ätstörningar har blivit en epidemi bland tonårsflickor. Till stor del drivs av medias främjande av smalhet som ett fysiskt ideal för unga kvinnor, ätstörningsproblemet har eskalerat under de senaste decennierna.


Flickor börjar äta dieter i grundskolan och kan bli hetsa, rensa eller svälta innan de är tio år gamla. Eftersom ätstörningar speglar komplexa psykologiska problem, finns det ingen tydlig orsak eller lösning på problemet. Det finns dock tydliga samband mellan ätstörningar och mediepåverkan. Ätstörningar tenderar att vara symtomet på större psykisk ångest, och de åtföljs ofta av svår depression, självstympning som i "klippande" metoder och andra missbruk. många tonårsflickor återhämtar sig så småningom från sina ätstörningar för att leva en hälsosam livsstil, många fortsätter antingen sina oordnade matvanor.


ätstörningar påverkar... Verk som citeras Atkins, Lucy. html Callahan, Jean. Costin, Carolyn. Din bantande dotter: Dör hon efter uppmärksamhet? Definitioner av ätstörningar. Ätstörningar Anorexia nervosa: Det amerikanska samhället verkar ha en besatthet av smalhet, särskilt för kvinnor. Under de senaste två decennierna har USA sett två ätstörningar bli vanligare och vanligare: anorexia nervosa och bulimia nervosa. I båda störningarna vidtar personen extrema åtgärder för att gå ner i vikt. De unga kvinnor som utvecklar dessa tillstånd tenderar att tendera mot perfektionism och presterar högt och försöker uppfylla alla krav som ställs på dem.


Den kliniska bilden: personen, vanligtvis en tjej, har en förvrängd känsla av sin egen självbild och en överdriven rädsla för att bli överviktig. Det börjar ofta med en mer måttlig kost, men gradvis börjar de avvisa mer och mer mat tills de äter väldigt lite och blir utmärglade, men tror att de ser feta ut. Eftersom de äter mindre och mindre kan de prata och tänka mycket på mat och noggrant planera sina småmåltider. Ätstörningar Argumentet angående medicinsk och etisk behandling av anorexia nervosa-patienter har diskuterats mycket i de medicinska och filosofiska kretsarna.


Å ena sidan finns tron ​​att läkare bara kan gå så långt innan tvångsbehandling och tvångsinläggningar borde vara oetiskt. Å andra sidan har läkare avlagt sina eder att göra allt de kan för att rädda en patients liv, till och med till den grad att de sakkunnigt avgör patientens öde, oavsett patientens motsatta beslut. Det allmänna argumentet - påpekat av sådana som James L. Werth och Heather Draper -- ligger i premissen att en som tillfogats anorexia nervosa är oförmögen att tänka kompetent. Både läkare har tagit sina... Resurser Draper, Heather. Anorexia nervosa och respekt för en vägran till livsförlängande terapi: en begränsad motivering. Bioethics, 14 2 , Werth, James L.


När gäller "skyddsplikten" med en klient som har anorexia nervosa?. Rådgivningspsykologen, 31 3. Input: värden: forska om ätstörningskontinuum genom att mäta självkänsla, perfektionism och ätstörningsbeteende; erbjuda valideringsbevis på måttet på ätstörningsbeteende och QEDD. Resurser inkluderar EDI-2 subscale poäng, Multidimensional Perfectionism Scale, beredskapstabeller och Kappa-värden, QEDD, studenter, frågeformulär, litteratur och enkätresultat. Genomströmningen inkluderar mätning av användande av tester, motviktsresultat av undersökningar, kritisk analys av litteratur, multivariatanalys, diskussion och tolkning. Resultaten inkluderar statistiska siffror, beskrivande texter och procentandel av provpopulationen med ätstörning.


Ökning av ätstörningar på ett kontinuum beror på minskad självkänsla, ökad perfektionism och ökade poäng på den sjunde subskalan. Artikel av Green et al. Input inkluderar en omfattande analys av sambandet mellan psykologisk och unipolär depression och komorbidt ED-beteende. Identifiera etiologiska samband och jämför relevanta bidragsgivare till korrelat. Identifiera viktiga psykologiska faktorer... Ätstörningar och massmedia Media presenterar i form av reklam och genom modeller och filmstjärnor i dessa annonser och shower på tv och tidningar bilden av "idealkropp", som har en negativ effekt på dagens ungdom. I jämförelse med män har annonser stor effekt på kvinnor.


Nuförtiden, även om män också lägger vikt vid deras personliga framträdande som kvinnors, är annonserna mycket riktade till kvinnor. Detta beror på att kvinnor alltid försöker förbättra sitt utseende genom att gå ner i vikt och leta efter nytt smink, hårprodukter och andra kosmetika. Media både skapar och vidmakthåller en idealkropp, som är tunn som 99 procent av kvinnorna kommer och aldrig kan uppnå. Media har bilden av en idealkvinna som att ha en smal figur och denna bild har ett stort inflytande på ungdomen. Media…. Bibliografi Posavac, H. Och Posavac, E. Walking A Thin Line: Kändisar, massmedia och ätstörningar, Science World, 14 december, Aguinaldo, T. Medias effekt på kvinnors kroppsuppfattning.


California Polytechnic State University. Kilbourne, J. Fortfarande dödar oss mjukt: Reklam och besatthet av smalhet. New York: Guilford Press. Relevanta data från nuvarande problem: Självskadebeteende SIB, ökande svaghet, yrsel och sannolikheten för synkopal episod. Relevant data från social historia: Sexuella övergrepp från hennes styvfar, boende med en ensamstående mamma och sexuella beteenden. Vilka mediciner behandlar vilka tillstånd? PMH Hemmedicin: Pharm. Klassificering Förväntat utfall Anorexia nervosa Depression Självskadebeteende SIB sexuellt utnyttjad som barn Citalopram 20 mg PO dagligen Selektiv serotoninåterupptagshämmare SSRI Minskning av depressiva och ätstörningssymptom och skydd mot återfall.


En sjukdomsprocess påverkar ofta utvecklingen av andra sjukdomar. Författarna förklarar vikten av studien för att klargöra och upptäcka riskfaktorer, med tydliga implikationer för klinisk praxis. Enligt författarna fyller denna studie en lucka i litteraturen inte bara genom att det är en enskild kohortdesign utan också en som använder en psykiatrisk kontrollgrupp. Författarna presenterar två hypoteser: för det första att bland kvinnliga kohorter skulle sent debuterande ätstörningar som bulimi vara positivt korrelerade med föräldrarnas ogillande av barnvikt i medelbarndomen.


Referenser Allen, K. Riskfaktorer för hetsätning och utrensning av ätstörningar. Int J Ätstörning ; — Många patienter anmäler sig till program som liknar andra beroendebehandlingsprogram, där de deltog i slutna möten och behandlingar i någon månad för att hjälpa till att bli av med sin ätstörning. Tvillingen Mary-Kate Olson deltog i den här typen av behandlingsprogram för sin anorexi. Alla dessa ätstörningar är behandlingsbara och många unga kvinnor, som de verkar påverka mest, växer ur dem när de blir äldre. Många gör det dock inte. ABC News rapporterade nyligen om det växande antalet medelålders kvinnor som lider av ätstörningar. De rapporterar, "Experter säger att mellan 1 miljon och 3 miljoner medelålders kvinnor i detta land har anorexi eller bulimi.


En av 10 ätstörningspatienter är över 40" ABC News, sålunda verkar det som om problemet blir större, snarare än mindre, även om ännu fler amerikaner lider av fetma än någonsin tidigare i vår historia. En av anledningarna…. Referenser Författare ej tillgänglig. Anorexi drabbar även medelålders kvinnor. Ätstörningsinformationsindex. Lee, S. Kapitel 3 Fettfobi vid anorexia nervosa: Vems besatthet är det? Katzman och Richard A. Smolak, Linda, Michael P. Ätstörningars utvecklingspsykopatologi: konsekvenser för forskning, förebyggande och behandling. Men det vi knappt hör om är ätstörningar, men det är en sjukdom som drabbar flera personer varje år. Under det senaste kvartsseklet har ätstörningar kommit att bli en allvarlig fråga.


Flera individer har fått diagnosen ätstörningar. Åldersmässigt lider fler tonåringar jämfört med andra åldersgrupper av ätstörningar. Omfattningen av störd ätande har kommit att bli en mycket allvarlig fråga och bedöms vara mycket större. En av de främsta anledningarna till att ätstörningar är en växande orsak till oro är deras direkta koppling till ökad depression hos den som äter störd. Statistik indikerar att ätstörningar som består av sjukdomar som anorexia nervosa, bulimia nervosa, hetsätningsstörning samt ätstörningar som är okaraktäristiska förväntas inträffa om cirka fem till...


Referenser Hesse-Biber, S. En longitudinell studie av ätstörningar bland högskolekvinnor: faktorer som påverkar återhämtning. Gender and Society, Vol. Jaret, P. Ätstörningar och depression. Och Nevonen, L. Självkänsla hos patienter som behandlas för anorexia nervosa. International Journal of Mental Health Nursing 18, King, S. Vård av unga kvinnor med anorexia nervosa: legitimerade sjuksköterskors perspektiv. Journal of Advanced Nursing 32 1 Hälsa och ett hälsosamt liv kräver en balans mellan många idéer och beteenden, som måste tas i beaktande för att förverkliga situationens helhet. En av de mer angelägna frågorna i dagens värld handlar om de yngre generationernas förmåga att utöva goda och hälsosamma matvanor.


Även om detta kan verka enkelt vid första anblicken, kan de många omständigheterna som kan bidra till ett sådant problem skapa en situation där mer forskning krävs. Användningen av diethjälpmedel inom högskolebefolkningen är en allvarlig fråga inom hälsovårdsarenan. Syftet med denna uppsats är att utforska de många intrikata detaljerna som korrelerar med användningen av diethjälpmedel bland studenter och hur denna praxis kan bli skadlig och ge oavsiktliga omständigheter. Denna uppsats kommer först att definiera nyckeltermer och samla in nödvändig litteratur för att vägleda diskussionen. Nästa, denna uppsats... Referenser Agliata, D. Inverkan av mediaexponering på mäns kroppsbild. Journal of Social and Clinical Psychology, 23 1 , Groesz, L.


Effekten av experimentell presentation av tunna mediabilder på kroppstillfredsställelse: En metaanalytisk översyn. International Journal of Eating Disorders, 31 1 , Thompson, J. Tunn-ideal internalisering: Montering av bevis för en ny riskfaktor för kroppsbildstörningar och ätpatologi. Aktuella riktningar inom psykologisk vetenskap, 10 5 , Fynden i denna studie rapporterar att resultaten "indikerar att före puberteten verkar det praktiskt taget inte finnas några signifikanta samband mellan mödrars och döttrars ätattityder och -beteenden. En noggrann tolkning av dessa data tyder dock på annat. Bibliografi Agras, Stewart; Hammer, Lawrence och McNicholas, Fiona En prospektiv studie av ätstörda mödrars inflytande på deras barn.


Stanford University Benninghoven, Dieter; Tetsch, Nina, Kunzendorf, Sebastian och Jantschek, Gunter Kroppsbild hos patienter med ätstörningar och deras mödrar och familjens funktion. Heltäckande psykiatri. Hjärnteori om ätstörningar BBC News. stm Fassino, Secondo, Amianto, Federico, Giovanni, Abbate-Data Det dynamiska förhållandet mellan föräldrarnas personlighetsdrag med personligheten och psykopatologiska egenskaperna hos anorektiska och bulimiska döttrar. Omfattande psykiatri Vad som är ännu mer oroande är att bilderna av skönhet vi ser av tv som ges bred acceptans och presenteras som världens idé om en vacker kvinna blir konsekvent tunnare. Till exempel är deltagare i skönhetstävlingen alltid smala och inte ens en enda av dem överviktiga eller lite "knubbiga".


Miss America-deltagare har konsekvent hållit fast vid medias falska bild av skönhet när de fortsätter att bli smalare för varje år. Body mass index BMI för Miss America finalister och vinnare har fortsatt att minska sedan dess och har nu nått ett intervall som för de flesta riktiga kvinnor faller i kategorin "undernärda". Wood, kvinnor klagade över missnöje med sina kroppar Devlin... Referenser Stice, E. Negativa effekter av media porträtteras tunn-ideal på kvinnor och kopplingar till bulimisk symptomatologi. Journal of Social and Clinical Psychology, 13, Stice, E. Stein, R. Relation mellan mediaexponering och ätstörningssymptomatologi - en undersökning av medierande mekanismer. Journal of Abnormal Psychology, 4, Stormer, S. Ett psykoedukativt program för förbättring av kroppsmissnöje.


Artikel presenterad på Advancement of Behaviour Therapy, San Diego, CA. Wiseman, C. Kulturella förväntningar på smalhet hos kvinnor: En uppdatering. International Journal of Eating Disorders, 11, Abnormal Psychology: Eating Disorder Not Otherwise Specificated EDNOS Critical Thinking Paper Expert Paper Betydelsen av ämnet Även om anorexia nervosa, bulimia nervosa och hetsätningsstörning har fått mer uppmärksamhet i media, är Eating Disorder Not Otherwise Specificated EDNOS faktiskt den vanligaste ätstörningen i den allmänna befolkningen. Den uppskattade prevalensen är 4. Även om individer med denna störning kanske inte har den farligt låga eller höga kroppsvikten eller frekvensen av utrensningsbeteende som de mer kända ätstörningarna, orsakar ätbeteendena hos drabbade fortfarande betydande ångest.


Koppling till onormal psykologi Förekomsten av mycket mer mångfald inom kategorin ätstörningar än vad man nyligen trott, inklusive inkluderandet av hetsätningsstörning som en medicinskt klassificerad psykisk sjukdom, kontra att enbart ses som ett misslyckande med viljestyrka, belyser i vilken grad forskning på…. Referens Dahlgren, C. Allmän och ätstörningsspecifik flexibilitet: Utveckling och validering av Eating Disorder Flexibility Index EDFLIX Questionnaire. Frontiers in Psychology, 10, Ätstörning som inte specificeras på annat sätt i den amerikanska befolkningen.


The International Journal of Eating Disorders, 45 5 , — Ett sociologiskt perspektiv placerar mat och ätande i ett bredare sammanhang, med hänsyn till historiska, kulturella, politiska och ekonomiska variabler. Även om det finns vissa korsningar mellan matens sociologi och matens antropologi, är det sociologiska perspektivet unikt. I synnerhet är sociologin fortfarande oroad över frågor som ras, klass, kön och makt i samhällen. Matsociologin visar delvis hur mat och ätande kan spegla befintliga sociala stratifieringar och hierarkier eller skapa nya hierarkier eller kastsystem. Mat, från hur den produceras och distribueras, till hur den prissätts, bearbetas, förpackas och serveras, involverar en rad strukturella och funktionella relationer inte bara mellan individer utan organisationer och institutioner.


Relationerna mellan individer i en familj eller ett samhälle kan påverkas genom olika roller när det gäller mat, som när jakt, insamling, tillagning och servering av mat är en könssegregerad aktivitet. Dessutom sociologin... Referenser Ball, E. Underhålls av att äta, konsumeras av att äta. SUNY Press. Beardsworth, A. Sociologi på menyn. Erlich, E. New York: Penguin. National Eating Disorders Association Forskning om män och ätstörningar. Sammanfattning The High Capacity Model of Resilience and Wellbeing H-CAP belyser de faktorer som främjar psykologisk motståndskraft: hopp, engagemang, ansvarighet och passion. En djupgående genomgång av passionens H-CAP-kvalitet avslöjar gripande lärdomar som terapeuter kan tillämpa när de arbetar med klienter.


I synnerhet kan passionens kvalitet utspelas inom området för narrativ terapi. Teorin bakom narrativ terapi involverar den allestädes närvarande användningen av metaforer och meningsskapande genom personliga livsberättelser, och hur människor tolkar de erfarenheter och händelser som utgör deras liv. Genom självmedvetenhet och självanalys kan klienten övervinna hinder och triumfera över motgångar genom tillämpning av H-CAP-principer som passion. Passion och narrativ terapi kan vävas in i en biblisk syn på psykoterapi, med tydliga kliniska implikationer för en mångfaldig kundkrets.


Review of Factor Passion är en av de fyra huvudfaktorerna som utgör H-CAP-modellen för psykologisk motståndskraft. De andra tre…. Referenser Barclay, T. Utveckling och validering av High Capacity Model of Resilience and Wellbeing Scale Journal of Psychology and Behavioral Science 5 1 : Bibeln: ESV. Dallos, R. Systemisk terapi och anknytningsberättelser: Attachment Narrative Therapy. Klinisk barnpsykologi och psykiatri 19 4 : Flaskas, C. Berättelse, mytbildning och det omedvetna. I Flaskas, C. System och psykoanalys. London: Routledge. Fletcher, D. En grundad teori om psykologisk motståndskraft hos olympiska mästare. Psychology of Sport and Exercise 13 5 : Goncalves, M. Narrativa innovationer förutspår symtomförbättring. Psykoterapiforskning 26 4 : Pugh, M.


En narrativ genomgång av scheman och schematerapiresultat vid ätstörningar. Clinical Psychology Review 39: Sarkar, M. Vanlig magi, extraordinär prestation: Psykologisk motståndskraft och blomstrande hos högpresterande. Sport, träning och prestationspsykologi 3 1 : Ätstörningar och kön Det finns medicinska tillstånd som är vanligare hos ett kön framför ett annat. Dessa tillstånd kan vara antingen psykiska eller fysiska. Mycket ofta är de både psykiska och fysiska tillstånd. Vissa medicinska situationer är extremt allvarliga och kan potentiellt leda till allvarliga skador på kroppen eller kanske till och med dödsfall.


Det finns vissa tillstånd som är med ett mentalt intryck, en falsk tro som har varit ingrodd i sinnet som sedan manifesterar sig i individens kropp. En av de vanligaste och mest störande typerna av tillstånd är känd som en ätstörning. Med denna term menas det att patienten lider av ett mentalt tillstånd som gör att de antingen inte vill eller kan äta på ett hälsosamt sätt, vilket leder till antingen över- eller underätande och undernäring. Ätstörningar som bulimi och anorexi är resultatet av psykologiska problem på...


Citerade verk: Bates, Daniel. ABC News Network, 14 nov. Ätstörning kännetecknas av onormala matvanor som involverar överdrivet eller otillräckligt intag av mat som är skadligt för individens fysiska och psykiska välbefinnande. Det finns två vanliga typer av ätstörningar även om det finns andra typer av ätstörningar. Den första är bulimia nervosa som är överdriven ätande i kombination med frekventa kräkningar. Den andra typen är anorexia nervosa som är en omåttlig begränsning av mat som leder till irrationell viktökning. De andra typerna av ätstörningar inkluderar ätstörningar som inte är specificerade på annat sätt som huvudsakligen är där en person har anorektiska och bulimiska beteenden, hetsätningsstörning som är tvångsmässig överätning utan någon form av kompenserande beteende, och pica som är sugen på vissa icke-matvaror som t.ex. som lim, gips, papper.


Referenser Doll, H. Ätstörningar och känslomässigt och fysiskt välbefinnande: samband mellan studenternas självrapporter om ätstörningar och livskvalitet mätt av SF Quality of Life Research, 14 3 , doi: Barns ätbeteenden: The Importance of the Family Setting. Area, 40 3 , Hur höga är kostnaderna för ätstörningar - Anorexia Nervosa och Bulimia Nervosa - för det tyska samhället? The European Journal of Health Economics, 3 4 , Fernandez, C. Ohälsosamt ätbeteende hos ungdomar. European Journal of Epidemiology, 15 7 , Eating Disorder Group Sessions Group Session 1 Fetma: Hej, Jag heter Nancy och jag är kurator och registrerad dietist och jag är specialiserad på att arbeta med människor som söker hjälp för ätstörningar.


Först när vi pratar om varför människor äter och varför de går upp eller inte går upp i vikt måste vi prata om balansen mellan aktivitet och kaloriintag. I allmänhet när du äter mer kalorier än vad din kropp behöver för att underhålla din kropp och förbrukar energi i rörelse, kommer de kalorier som inte behövs för underhåll att användas av kroppen för att bygga mer vävnad. Även om vikten planar ut efter hand kommer varje tillfällig ökning av kalorier över tiden att skapa en högre vikt och det enda sättet att gå ner i vikt är att öka mängden energi du använder samtidigt som du minskar antalet kalorier du äter, och detta måste upprätthållas även…. Referenser Abraham, S. Tiden sedan menarche, viktökning och kroppsbildsmedvetenhet bland tonårsflickor: uppkomsten av ätstörningar?. Harvard Heart Letter, 20 11 , 2.


Hämtad från EBSCOhost. James, K. En av de största faktorerna att tänka på när man hanterar denna situation hos en person är att individer inte söker läkarvård på egen hand. Istället förs de flesta av dessa individer vanligtvis till vårdinrättningar av sina egna släktingar. En av anledningarna till detta är att individer som lider av anorexia nervosa faktiskt tror att att söka hjälp på egen hand kommer att leda till viktökning. Diagnostiska bedömningar är därför viktiga för sådana individer och de bör syfta till att få korrekt information om symtom och varaktighet. Sådan information bör samlas in från familjemedlemmar eller andra utomstående tillförlitliga källor utöver vad som har uppgetts av klienten. De diagnostiska kriterierna kan anta flera formler som fungerar som riktlinjer för effektiv behandling.


Några av kriterierna inkluderar ihållande ätande av icke näringsämnen under en period av minst en månad. Åtgärder måste vidtas när ätandet av icke näringsämnen är olämpligt för utvecklingsnivån. Denna situation är också tillämplig när ätbeteendet uteslutande inträffar under förloppet av en annan psykisk störning. Det är viktigt att erbjuda oberoende klinisk uppmärksamhet till personer som har ovanstående beteenden i samhället. Fysiskt utseende är mycket viktigt för alla individer i det samtida samhället. Detta är anledningen till att media har engagerats så mycket i att skapa medvetenhet så att människor kan veta hur de ska ta hand om sig själva. Det har också kommit kulturella budskap om hur människor ska ta hand om sig själva för att få en bra kroppsuppfattning.


Trots dessa ansträngningar från media är det fortfarande vanligt att hitta människor som utvecklar ätstörningar eller har allvarliga kroppsuppfattningsproblem, eller till och med båda Dziegielewski. Detta beror på att media alltid framställer tunna bilder som den ideala kroppsformen. Det är därför människor slutar efterlikna sådana former genom att delta i aktiviteter som kontrollerar deras kostintag. Detta problem drabbar främst kvinnor på grund av ett par anledningar som inte kommer att diskuteras i detta dokument. Gener och miljö är kraftfulla krafter för att bygga hjärnan under utvecklingsstadierna av vår tillväxt. De inkluderar upprepade uppstötningar och omtuggning av mat som inträffar efter utfodring.


Det är viktigt att notera att dessa antaganden kan leda till låg självkänsla, påverka en persons personlighet på ett eller annat sätt och andra beteendenormer hos individen. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Hoppa till innehåll Hem Medicin Hälsosam kost Ätstörningar Essä. Inledning Gener och miljö är kraftfulla krafter i att bygga hjärnan under utvecklingen av ett barn.

No comments:

Post a Comment